Bursa
Bursa Kampüsü
Özel Data Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanında uzman eğitim kadrosu ile Bursa ili Yıldırım ilçesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılında kurulmuştur.
“Eğitim’de Gönüllülük” düsturuyla hareket etmekte olan okulumuz, öğrencilerimiz için Devlet Destekli olarak Uygulamalı Mesleki Eğitim, Mesleki Yabancı Dil Eğitimi, Atelyelerde Üretim Bandı, Bireysel Etüt Sistemi, M.T.O.K Sistemi gibi ayrıcalıklarıyla eğitim vermekte olup, Staj ve İstihdam Garantisi vermektedir…
Okulumuz geleceğin mesleği olan "Sivil Havacılık" alanında eğitim vermektedir.
Sivil havacılık ve ulaştırma sektörünün son dönemlerde gösterdiği gelişmeler sonucunda sektörün ihtiyaç duyduğu personel profilinde de değişim meydana geldi. Bu değişime ayak uydurmak amacıyla kurulan sivil havacılık programlarının temel amacı, hava taşımacılığı konusuna odaklanarak, üniversite mezunu nitelikli personeller yetiştirmektir.
Mezunlar, Türk Hava Yolları başta olmak üzere özel hava yolu firmaları, havaalanları, yer hizmeti işletmeleri, kargo ve lojistik işletmelerinde iş bulabilirler. Özel sektörün dışında Ulaştırma Bakanlığı, SHGM, DHMİ, Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışmak mümkün Askeri amaçlar dışında, yani sivil amaçlarla hava yolu şirketleri tarafından taşınan yolcu sayısı İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra hızla artmaya başladı. O günlerden beri büyük bir ivme yakalayan havacılık sektörünün gelişimi, günümüzde de hız kaybetmeden devam ediyor; buna paralel olarak da uçuş güvenliği giderek daha fazla önem kazanıyor.
Ülkemizde ilk havacılık çalışmaları, 1912 yılında, bugünkü Atatürk Hava Limanının hemen yakınındaki Sefaköy’de, tesis olarak iki hangar ve küçük bir meydanda başlamıştır. Atatürk’ün, ülkenin geleceğine de yol gösteren “İSTİKBAL GÖKLERDEDİR” sözü doğrultusunda 1925 yılında kurulan ve daha sonraki yıllarda Türk Hava Kurumu adını alan Türk Tayyare Cemiyeti ile Türk Sivil Havacılığının kurumsal temelleri atılmıştır.
İleri teknoloji gerektiren ve sınır tanımaz özelliğe sahip havacılık endüstrisinde ülkemiz, uluslararası havacılık gelişmelerini yakından takip etmek ve çağın gereklerini yerine getirmek için çeşitli uluslararası teşkilatlara üye olmuştur. Uluslararası Sivil Havacılığın temelini oluşturan “Uluslararası Sivil Havacılık Anlaşması – Şikago Sözleşmesi”‘ne ülkemiz 1945 yılında taraf olmuş ve Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı-ICAO kurucu üyeleri arasında yer almıştır. Ayrıca, Avrupa bölgesinde ise Avrupa Sivil Havacılık Konferansı- ECAC’a 1956 yılında kurucu üye olan ülkemiz, Avrupa Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı EUROCONTROL’e de üye durumdadır. Bunların dışında bölgesel düzeyde çeşitli organizasyonlara da üye olan ülkemiz, Havacılık faaliyetlerini ulusal ve uluslararası mevzuata uygun olarak sürdürmektedir.